Suspension of Ocean Park Hong Kong App (Effective 1 July 2026)Closure of "North Pole Encounter" for Renovation
Careers
Contact Us
Getting Here
Water World
Ocean Park Corporation
ตั๋วและข้อเสนอพิเศษหนึ่งวันสุดพิเศษที่โอเชี่ยนปาร์คข้อมูลสวนสนุกAnnual MembershipConservation & Educationวางแผนกิจกรรมของคุณ
Buy Ticket

  • Homepage
  • Conservation & Education
  • Animals & Plants
  • Southern Two-toed Sloth
Mammals

Southern Two-toed Sloth

Scientific Name

Choloepus didactylus

Body Weight

4-8 kg

Body Length

46-86 cm

Habitat

Forests

Diet

Leaves, twigs and fruits

Fun Facts

  • Southern two-toed sloths have slow metabolic rates so that they can live on small quantities of food, which consists of mainly vegetation. Digestion takes nearly a month and they discharge body waste only once a week. Being nocturnal, they move very slowly and sleep for more than 15 hours during the day.

  • Southern two-toed sloths live an upside-down life hanging from tree branches high up in the canopy. They maintain this position even when they eat, sleep or breed. They only come down to the ground for defecation or reaching another tree.

Distribution

Northern part of South America, including Venezuela, Guyana, Colombia and Brazil

Threats & Conservation

Threats & Conservation

Threats

  • Urbanisation & Infrastructure

  • Overexploitation of Biological Resources

  • Human Disturbance & Ecosystem Disruption

As southern two-toed sloths spend their life in trees, logging in rainforests destroys their habitats. As the forests retreat, these sloths are more exposed to illegal poaching.

Conservation

IUCN Red List

  • Least Concern

CITES

  • Appendix II

Conservation Regulations​

  • Protected under the Protection of Endangered Species of Animals and Plants Ordinance (Cap. 586) in Hong Kong.

Support Mission R to protect animals & plants!

Saving Species & Habitats

Learn More

Come and see our animals and plants

Queue time icon
0 mins

สลอธ แอนด์ เฟรนด์ สตูดิโอ

Aqua City | The Waterfront
Queue time icon
0 mins

Expedition Trail

Rainforest | The Summit

Fun Activities

Learn More

Learn More

Explore more animals & plants

Invertebrates

Tarantulas

Mammals

Pacific Walrus

Mammals

Indo-Pacific Bottlenose Dolphin

Secure your membership today and embark on an extraordinary journey like no other! Join now

Tickets and Offers

Admission Ticket & Special OffersOcean FasTrackGroup Ticket

หนึ่งวันสุดพิเศษที่โอเชี่ยนปาร์ค

กิจกรรมล่าสุดเครื่องเล่นและสถานที่ท่องเที่ยวร้านอาหารและร้านค้าใกล้ชิดกับเหล่าสัตว์มากยิ่งขึ้นกิจกรรมสนุกสำหรับครอบครัวโรงแรมเส้นทางท่องเที่ยวแนะนำแพนด้าโซน

ข้อมูลสวนสนุก

ปฏิทินสวนสนุกการเดินทางฝ่ายบริการลูกค้าประกาศ

Annual Membership

Ocean Park Annual MembershipMembership TiersMember PrivilegesCurrent Members​Ticket Conversion

Conservation & Education

Learning ResourcesAnimals & PlantsEfforts in ConservationEfforts in EducationCoral Ecosystem and Restoration Exploration Centre

วางแผนกิจกรรมของคุณ

งานอีเวนต์องค์กรและบริการเช่าเหมาฉลองวันสำคัญส่วนตัว
FAQ
Press ReleasePark Rules and RegulationsWebsite Use and Access AgreementPersonal Information Collection StatementPrivacy Policy StatementTender Notices

Copyright © 2026 Ocean Park Hong Kong. All rights reserved.

Ocean Park Corporation is a charitable institution registered with Inland Revenue Department, Hong Kong (File No: 91/2801).

Ocean Park Hong Kong, 180 Wong Chuk Hang Road, Aberdeen, Hong Kong | Tel: (852) 3923 2323 | Fax: (852) 2873 5584

Ocean Park channel

Panda channel