Closure of "North Pole Encounter" for Renovation Suspension of Ocean Park Hong Kong App (Effective 1 July 2026)
Careers
Contact Us
Getting Here
Water World
Ocean Park Corporation
ตั๋วและข้อเสนอพิเศษA Day at the Parkข้อมูลสวนสนุกAnnual MembershipConservation & Educationวางแผนกิจกรรมของคุณ
Buy Ticket

  • Homepage
  • Conservation & Education
  • Animals & Plants
  • Pacific Walrus
Mammals

Pacific Walrus

Scientific Name

Odobenus rosmarus divergens

Body Weight

Male: up to 1,700 kg
Female: up to 1,250 kg

Body Length

3.0-3.6 m

Habitat

Sea ice, oceans, beaches and other coastal environments

Diet

Clams, sea snails, crustaceans, and other invertebrates, as well as small amounts of fish

Fun Facts

  • The tusks of walruses are their canines, which can grow up to 1 m long. They plunge these large teeth into ice to make breathing holes, or to pull their bulky bodies out of the water. Male walruses also use them aggressively to defend their territory and protect their harems.

  • To protect themselves from the cold, walruses have thick layers of blubber to conserve heat. The blood vessels near the skin can also be constricted to reduce blood flow and thus minimise heat loss.

  • Distribution

    Walruses live across the Arctic Ocean, while the Pacific subspecies is found between the northern Pacific Ocean and the Arctic Ocean, near the waters off eastern Russia and Alaska of the United States.

    Threats & Conservation

    Threats & Conservation

    Threats

    • Urbanisation & Infrastructure

    • Overexploitation of Biological Resources

    • Human Disturbance & Ecosystem Disruption

    • Pollution

    • Climate Change

    Walruses require sea ice for breeding and for reaching offshore feeding sites. As climate change reduces sea ice cover and alters its spatial and temporal patterns, walruses have come under threat. These animals are also highly sensitive to human disturbance. Activities such as trawl fishing can cause them to abandon sites.

    Conservation

    IUCN Red List

    • Data Deficient

    CITES

    • Appendix III

    Conservation

    • Protected under the Protection of Endangered Species of Animals and Plants Ordinance (Cap. 586) in Hong Kong.

    Support Mission R to protect animals & plants!

    Saving Species & Habitats

    Learn More

    Eat Local

    Learn More

    Plastic Challenge

    Learn More

    Come and see our animals and plants

    North Pole Encounter

    Polar Adventure | Summit

    Mammals

    Giant Panda

    Reptiles

    Aldabra Giant Tortoise

    Mammals

    Asian Small-clawed Otter

    Secure your membership today and embark on an extraordinary journey like no other! Join now

    Tickets and Offers

    Admission Ticket & Special OffersOcean FasTrackVIP Premium TourGroup Ticket

    A Day at the Park

    Latest EventsAttractionsDining & ShoppingGet Closer to the AnimalsFamily Fun ActivitiesHotelsRecommended ItinerariesPanda Zone

    Park Information

    Park CalendarGetting HereGuest ServicesPark Notices

    Annual Membership

    Ocean Park Annual MembershipMembership TiersMember PrivilegesCurrent Members​Ticket Conversion

    Conservation & Education

    School ProgrammeLearning ResourcesAnimals & PlantsEfforts in ConservationEfforts in EducationCoral Ecosystem and Restoration Exploration Centre

    Plan Your Event

    Corporate Events and ChartersPersonal Celebrations
    FAQ
    Press ReleasePark Rules and RegulationsWebsite Use and Access AgreementPersonal Information Collection StatementPrivacy Policy Statement

    Copyright © 2026 Ocean Park Hong Kong. All rights reserved.

    Ocean Park Corporation is a charitable institution registered with Inland Revenue Department, Hong Kong (File No: 91/2801).

    Ocean Park Hong Kong, 180 Wong Chuk Hang Road, Aberdeen, Hong Kong | Tel: (852) 3923 2323 | Fax: (852) 2873 5584

    Ocean Park channel

    Panda channel