Closure of "North Pole Encounter" for Renovation Suspension of Ocean Park Hong Kong App (Effective 1 July 2026)
Careers
문의 및 의견
Members Login
Water World
Ocean Park Corporation
티켓A Day at the Park공원 정보Annual MembershipConservation & Education이벤트 기획
티켓 구매하기

  • Homepage
  • Conservation & Education
  • Animals & Plants
  • Southern Two-toed Sloth
Mammals

Southern Two-toed Sloth

Scientific Name

Choloepus didactylus

Body Weight

4-8 kg

Body Length

46-86 cm

Habitat

Forests

Diet

Leaves, twigs and fruits

Fun Facts

  • Southern two-toed sloths have slow metabolic rates so that they can live on small quantities of food, which consists of mainly vegetation. Digestion takes nearly a month and they discharge body waste only once a week. Being nocturnal, they move very slowly and sleep for more than 15 hours during the day.

  • Southern two-toed sloths live an upside-down life hanging from tree branches high up in the canopy. They maintain this position even when they eat, sleep or breed. They only come down to the ground for defecation or reaching another tree.

  • Distribution

    Northern part of South America, including Venezuela, Guyana, Colombia and Brazil

    Threats & Conservation

    Threats & Conservation

    Threats

    • Urbanisation & Infrastructure

    • Overexploitation of Biological Resources

    • Human Disturbance & Ecosystem Disruption

    As southern two-toed sloths spend their life in trees, logging in rainforests destroys their habitats. As the forests retreat, these sloths are more exposed to illegal poaching.

    Conservation

    IUCN Red List

    • Least Concern

    CITES

    • Appendix II

    Conservation

    • Protected under the Protection of Endangered Species of Animals and Plants Ordinance (Cap. 586) in Hong Kong.

    Support Mission R to protect animals & plants!

    Saving Species & Habitats

    Learn More

    Come and see our animals and plants

    Sloth and Friends Studio

    Aqua City | Waterfront

    Expedition Trail

    Rainforest | Summit

    Fun Activities

    Animal Fun Talk (Sloth / Kinkajou)

    Star Explorers Club

    Mammals

    Giant Panda

    Reptiles

    Aldabra Giant Tortoise

    Mammals

    Asian Small-clawed Otter

    Secure your membership today and embark on an extraordinary journey like no other! Join now

    티켓 & 혜택

    Admission Ticket & Special OffersOcean FasTrackVIP Premium TourGroup Ticket

    A Day at the Park

    Latest EventsAttractionsDining & ShoppingGet Closer to the AnimalsFamily Fun ActivitiesHotelsRecommended ItinerariesPanda Zone

    공원 정보

    Park CalendarGetting HereGuest ServicesPark Notices

    Annual Membership

    Ocean Park Annual MembershipMembership TiersMember PrivilegesCurrent Members​Ticket Conversion

    Conservation & Education

    School ProgrammeLearning ResourcesAnimals & PlantsEfforts in ConservationEfforts in EducationCoral Ecosystem and Restoration Exploration Centre

    이벤트 기획

    Corporate Events and ChartersPersonal Celebrations
    FAQ
    Press ReleasePark Rules and RegulationsWebsite Use and Access AgreementPersonal Information Collection StatementPrivacy Policy Statement

    Copyright © 2026 Ocean Park Hong Kong. All rights reserved.

    Ocean Park Corporation is a charitable institution registered with Inland Revenue Department, Hong Kong (File No: 91/2801).

    Ocean Park Hong Kong, 180 Wong Chuk Hang Road, Aberdeen, Hong Kong | Tel: (852) 3923 2323 | Fax: (852) 2873 5584

    Ocean Park channel

    Panda channel